info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
Sport és nyelvtanulás?

Sport és nyelvtanulás?

2019. június 30. | Tanulás | Szerző: VIKI

Most azonban más összefüggésről lesz szó. Észrevetted már, ha elkezdesz, újrakezdesz egy sportot, akkor egy idő után (miután átesel a holtponton, hogy „már megint menni kell”, és leszámolsz a „nincs kedvem, nincs időm, béna vagyok”, stb. kifogásokkal) már hiányozni fog, ha valami miatt ki kell hagynod a rendszeressé vált edzést? Észrevetted, hogy ha hosszú ideig és rendszeresen sportolsz, már a mindennapjaid része lesz a testmozgás? A tested egyre jobban ráhangolódik a sportra és egyre jobb eredményeket fogsz elérni. Néhány hónap és sokkal könnyebben és sokkal rövidebb idő alatt megy ugyanaz a gyakorlat, amiről régebben úgy érezted, soha nem fogod tudni megcsinálni.

Szóval, érted már mi az összefüggés a sport és a nyelvtanulás között? Rendszeresség és mennyiség. A nyelvtanulás egyike azon tevékenységeknek, amely egyenesen arányos a mennyiséggel; azaz minél több időt fordítasz rá, annál hatékonyabb lesz a tanulási folyamat.

Jó, de akkor „mire való” a tanár? A jó tanár nem tanít, hanem a tanulást segíti; azaz engedi, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal, célzottan gyakorolj, amennyit szükségesnek tart(asz), amíg tudásod magabiztossá válik. Útmutatást ad, akár a sportban az edző. Az akadályokat Neked kell leküzdeni, de a tanár „vezeti a kezed” és megmutatja, hogyan menj végig a tanulás útján.

Az Angol Akadémia tanárai nyolc hónapon át, szeptembertől április végéig segítenek, hogy a megfelelő feladatokkal és kellő ideig gyakorolj ahhoz, hogy a tudásod legjavát add érettségin és nyelvvizsgán.

Szóval felejtsd el a kifogásokat és vágj bele a tanulásba!

« Vissza az előző oldalra