info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
SOS 2020!

SOS 2020!

2019. augusztus 09. | Tanulás | Szerző: VIKI

Nos, 2020. szeptembertől felsőoktatásban továbbtanulók számára kötelezően teljesítendő lesz a komplex, „B2” szintű, azaz középfokú nyelvvizsga (és legalább egy emelt szintű érettségi is). Nem csoda, ha sokak számára ez az időpont maga lesz a katasztrófa. Azaz lenne, ha nem tudnánk erre előre készülni. Adunk néhány tippet, hogyan kerülheted el, hogy 2020-ban érettségi után pánikhangulatban, miután feladtad a továbbtanulással kapcsolatos minden reményed, fogd a hátizsákod és világgá menj. (Igaz, ahhoz is kellene angolul tudni. :) 

 

Legfontosabb tanács: ne halaszd a tanulást az utolsó pillanatra! Alapfokról (3-4 iskolai angoltanulás után) biztonságosan el lehet jutni a nyelvvizsgáig kb. 100-120 óra alatt, ami bő egy évet vesz igénybe. Kivéve, ha esetlge rugalmasabb időbeosztásban tudsz tanulni. Az online tanulás kiváló módja lehet, hogy a mindennapjaidba beépítsd a tanulást, de mégsem kell ehhez a teljes időbeosztásodat felfordítani. Magyarul kényelmesen, a saját tempódban tanulhatsz, készülhetsz a nyelvvizsgára / érettségire, miközben nem kell órákat töltened például utazgatással. 

 

A módszer kulcsa, hogy próbálj rendszeresen foglalkozni az angollal, akár napi 5-10 percben is. Lehet, hogy szinte észre sem veszed, de tanulsz akkor is, amikor kedvenc filmjeidet nézed, kedvenc zenéidet hallgatod, számodra érdekes témákról olvasol vagy a közösségi médiát használod. Ezt a passzív tanulást is aktív idővé alakíthatod, ha lejegyzetelsz néhány szót, énekelgeted kedvenc számaidat vagy olvasol angolul is az érdeklődési körödbe vágó témákról. Meglepődve fogod látni, mennyire könnyen megy a tanulás.

 

Közben pedig ne feledd, hogy a nyári pihenés után az Angol Akadémia tapasztalt tanárokkal, online végezhető, 8 hónapos felkészítő tanfolyammal vár, ahol stresszmentesen, tanári segítséggel, de mégis otthonról tornázhatod fel magad B2 szintre szeptembertől áprilisig. 

 

Szóval ne feledd: 2020. április=2019. szeptemeber! Így biztosan nem futsz majd ki az időből.

 

Jó tanulást és sikeres nyelvvizsgát!

« Vissza az előző oldalra