info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
Mennyi idő alatt készülhetsz fel a nyelvvizsgára?

Mennyi idő alatt készülhetsz fel a nyelvvizsgára?

2019. június 02. | Tanulás | Szerző: VIKI

A magabiztos B2-es szintű beszélő természetes módon, könnyedén el tud beszélgetni anyanyelvi beszélőkkel mindennapi témákban. Saját véleményét ki tudja fejteni, érvekkel és személyes tapasztalatokkal alátámasztva. A közéleti, társadalmi aktualitásokról hétköznapi nyelvezettel el tud beszélgetni, a különféle nézőpontok, vélemények előnyeit és hátrányait ki tudja fejteni mind szóban, mind írásban. Az esetleges apróbb nyelvhelyességi hibák a megértést és kifejezést nem akadályozzák; az anyanyelvi beszélő számára a B2-es szintű beszélő okfejtései és megnyilvánulásai könnyen követhetők és értelmezhetők. A kommunikáció gyakorlatilag akadálytalanul zajlik.

Hogy erre a szintre juss A2-ről (azaz stabil alapfokról, amelyet gyakorlatilag így vagy úgy, de a legtöbben megszerzünk az általános iskola végére), ahhoz 100-200 óra (60 perc) tanulásra van szükség. Nézzük meg, miért kerülhet ezt a célt elérni akár dupla időbe (és -módszertől függően- akár dupla pénzbe)?

  • Motiváció: a motivált diák mindig hamarabb éri el céljait. Ez az élt minden területére igaz. A belső hajtóerőnk valahogy megsokszorozza erőforrásainkat, mivel világosan látszik az elérendő cél.
  • Életkor: ha a nyelvtanuló rendelkezik kellő önismerettel és bizonyos háttértudással a világról, úgy természetesen könnyebben fog menni a tanulás is. Ha tudod, milyen típusú tanuló vagy; a nap mely szakában tudsz leginkább koncentrálni; hogy egyedül vagy csoportban szeretsz-e tanulni; hogy szóban vagy írásban vagy-e jobb, akkor rengeteg energiát és időt spórolhatsz meg magadnak, amit szintén tanulásra tudsz fordítani.
  • Személyiségtípus: ha nyitottabb személyiség vagy, természetesen könnyebben fogsz kapcsolatot teremteni és kommunikálni másokkal. Ha inkább zárkózottabb vagy, akkor az írásbeli feladatok, illetve a szövegértés lehet az erősséged. Minden nyelvtanár praxisában vannak olyan diákok, akik szinte hallás után tanulták a nyelvet, nem foglalkozva a nyelvtani hibákkal; egyszerűen csak mondják, ami eszükbe jut. Ugyanakkor ennek az ellenkezőjét is gyakran látjuk: az örök újrakezdő, aki állandóan a nyelvtani táblázatok megtanulásától reméli a csodát, de még soha nem szólalt meg, mert fél, hogy rosszul mond valamit. Az ideális tanuló természetesen valahol a kettő között lenne.
  • A tanulás formája: sikerült-e elsőre megtalálnod a saját tanulási stílusodat? Megvan-e az összhang közted és a nyelvtanár között? Ezek a tényezők ugyanis nagy mértékben segíthetik vagy gátolhatják, hogy mennyire érzed sikeresnek és hatékonynak a tanulási folyamatot. Megtaláltad-e a megfelelő kulcsot önmagadhoz? A mai világban már igazán nem nehéz olyan gyakorlási, tanulási lehetőségekhez jutni, amelyekről 30-40 éve még csak álmodni sem mertek diákok és nyelvtanárok sem. Mindegy, hogy applikáció, papíralapú magazin, egy kényelmes online tanfolyam, vagy személyes beszélgetés; a lényeg, hogy a számodra leginkább megfelelő tanulási formát válaszd.
  • A tanulás rendszeressége: a nyelvtanulás olyan, mint a sport. Minél többet csinálod, annál inkább formába, lendületbe hoz. De amint leállsz, egy idő után úgy fogod érezni, szinte újra kell kezdened. Ha rendszeresen (még ha kevés időt is), tanulsz, elkerülheted, hogy régebben evidensnek számító dolgokat elfelejts. Ha pedig nem kell állandóan újratanulnod az alapvető fogalmakat, akkor lerövidül a tanulás folyamata is.

 

Online felkészítő nyelvtanfolyamunk segít abban, hogy teljesen a saját tempódnak és érdeklődésednek megfelelően tanulj angolul. A tanfolyam 90-140 óra alatt végezhető el, az egyéni preferenciákat és bemeneti szintet maximálisan figyelembe véve; mindezt pluszköltségek nélkül (tehát ha 90 óra alatt végzed el a tanfolyamot, ugyanannyit fizetsz, mintha 140 órát tanulsz). Ha további részleteket szeretnél tudni vagy jelentkeznél a tanfolyamra, keress bennünket emailben az info@angolakademia.hu címen és felvesszük veled a kapcsolatot.

« Vissza az előző oldalra