info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
Hogyan válassz nyelvtanfolyamot?

Hogyan válassz nyelvtanfolyamot?

2018. június 10. | Tanulás | Szerző: VIKI

1- Visszajelzés az érdeklődésre. Mennyire figyelmesek, kedvesek és készségesek Veled szóban és írásban, amikor érdeklődsz? Milyen gyorsan válaszolnak a megkereséseidre? Minden kérdésedre kielégítő választ adnak-e? Úgy érzed, hogy tényleg csak „rád szánták” azt az időt, ami ilyenkor elvárható? Milyen pontos az előzetes tájékoztató? Tudod-e, hogy hány óráért pontosan milyen óradíjat fizetsz, és milyen feltételekkel? Milyen záróvizsgával végződik a tanfolyam?
2- Az ügyintézés rugalmassága. Mennyire gyors és korrekt az ügyintézés?
3- A csoport összetétele. Hogyan történik a szintfelmérés? Van-e szóbeli és írásbeli felmérés is? Valóban mindenki azonos szinten van-e a csoportban? (Ez egy-két alkalom után kiderül.) Hányan vagytok egy csoportban? A 10-12 fős csoportlétszám átlagos, és talán a legideálisabb létszám.
4- Benyomások. Milyen benyomásaid vannak, ahogy belépsz az épületbe/tanterembe?
El tudod-e képzelni, hogy akár heti 6-8 órát is ott ülj?
5- A tanár. Először is: megvan-e a megfelelő képzettsége? Aztán: hogy tetszik a személye? Egész egyszerűen: mennyire szimpatikus Neked az oktató? (Ez az a bizonyos „chemistry”, tudod.) Ha netán kétségeid vannak, vagy nem akarsz rögtön dönteni, van-e lehetőség ingyenes próbaórára?
6- Milyen tankönyvet fogtok használni a tanfolyamon? Lesz-e egyáltalán tankönyv? Az átlagos nyelvtanulótól nem várható el, hogy naprakész legyen a tankönyvpiacon, de ha például egy 1980-as években kiadott könyv lenne a tanfolyam főszereplője, akkor erősen gondolkodj el, hogy mennyire testre szabottak az órák.
7- A nyelviskola vagy intézmény mióta van jelen a piacon? Tudnak-e referenciákat adni? Vannak-e régebbi, elégedett ügyfelei?
8- És végül persze nagyon fontos az ár-érték arány. Milyen ajánlatot kaptál? És mennyire éri  ez meg Neked? Vannak-e egyéb szolgáltatások, esetleg rendszeresen látogatható események? Könnyen körülnézhetsz a piacon, de nem érdemes csak az ár alapján végezni az összehasonlítást, hiszen rengeteg paraméter befolyásolhatja az árat.

 

 Sikeres tanulást!

« Vissza az előző oldalra