info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
Breaking the ice, avagy hogyan törd meg a jeget?

Breaking the ice, avagy hogyan törd meg a jeget?

2019. augusztus 06. | Tanulás | Szerző: VIKI

Sok diáknak okoz problémát, amikor először meg kell szólalnia angolul egy tanárnál. A legtöbben a következők miatt aggódnak:
1- Mit fogok mondani? Miről beszéljek? Nem tudom, mit kellene mondanom egy idegennek.
2- Mi lesz, ha leblokkolok? Nem tudom, hogyan szólaljak meg.
3- Béna a kiejtésem, mi lesz, ha a tanár egyenesen kiröhög?

Vegyük sorra ezeket a problémákat.

1-Ne aggódj azon, hogy mit fogsz mondani.  A tanár kérdéseket fog feltenni. Elég, ha azokra válaszolsz. Biztosan el tudod mondani például, hogy hova jársz iskolába, hány testvéred van, mit szeretsz csinálni a szabadidődben, stb. Ennél bonyolultabb kérdésekre nem kell számítani az első találkozáskor.

2-Leblokkolsz. És hidd el, semmi nem fog történni. A tanár majd kérdez valami mást, vagy esetleg feltesz egy olyan kérdést, amire elég igennel vagy nemmel válaszolni. És máris folytatódik a beszélgetés.

3-Ha béna a kiejtésed, akkor majd javítasz rajta a tanfolyamon. Elvégre orvoshoz sem akkor megyünk, amikor majd’ kicsattanunk az egészségtől. A tanár nem röhög ki, mivel ő is legalább annyira izgul minden új diákkal és mivel már rengeteg különféle (rossz) kiejtést hallott. Egyszerűen csak megpróbál segíteni.

 

Mi történik egy ilyen szintfelmérésen?

A tanár mindenképpen látni és hallani szeretné, hogy jelenleg milyen szinten vagy a tanulásban. Ehhez írásbeli és / vagy szóbeli teljesítményedet szeretné felmérni; ami többnyire egy rövid
nyelvtani / szövegértési tesztből és / vagy egy rövid beszélgetésből áll. A felmérő szintjét a tanfolyam belépési szintjéhez igazítják, de nem az a lényeg, hogy minden kérdésre helyesen válaszolj. Lehetnek olyan nyelvtani szerkezetek, szavak vagy kifejezések, amelyek számodra ismeretlenek; és ez teljesen természetes.
A szóbeli felmérésben rövid kérdés-válaszok hangzanak el, vagy esetleg egy képről kell beszélni a saját szavaiddal. 15-20 perc beszélgetés a tanárral elegendő arra, hogy viszonylag pontos képet kapjunk a nyelvtanuló szintjéről.

 

Hogyan készülj a szintfelmérésre?

Tulajdonképpen ha egyáltalán nem készülsz, az sem probléma, hiszen akkor is az aktuális nyelvtudásodat fogod mutatni. Ám ha szeretnél izgalmaidon úrrá lenni, akkor előre összeírhatsz magadnak néhány gondolatot, amit fontosnak tartanál elmondani. Hol élsz, hol dolgozol / hova jársz iskolába? Kivel élsz? Mit szeretsz a jelenlegi iskoládban / munkahelyeden? Miért szeretnél angolul tanulni? Milyen nehézségeid vannak a tanulásban? Van-e már bevált módszered? Mik a terveid a jövőre? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Sportolsz-e valamit?

Tényleg elég, ha csak 2-3 kérdésre tudsz válaszolni, a többit bízd a tanárra!

 

Az Angol Akadémia most ingyenes szintfelmérőt ajándékoz a szeptemberi tanfolyamához. Ehhez nincs más dolgot, mint egy emailt küldeni az info@angolakademia.hu címre vagy visszahívást kérni sms-ben a 06.20.35.89.512 számon.

« Vissza az előző oldalra