info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
Az online nyelvtanulás előnyei

Az online nyelvtanulás előnyei

2019. május 11. | Tanulás | Szerző: VIKI

Az online tanulás (vagy e-learning) lényege, hogy a tananyagért nem a diák „megy házhoz”, azaz iskolába vagy tanárhoz, hanem a tananyag távolról (interneten) érkezik. Hatalmas előnye ennek a módszernek, hogy a tanulási folyamat teljesen egyénre szabható: a haladási ütem, az értékelés és visszajelzés, a tanulási célok, a fejlesztendő kompetenciák mind-mind egyénileg tervezhetők.

Nem kell hóban, fagyban, sötétben nekiindulni az angolórának, órákig keresni a parkolóhelyet, vagy éppen fagyoskodni és a sötét utcákon botorkálni. Nem kell például minden héten hétfőn háromtól ötig egy nyelvórán ülni, ahol a diákok egy része fényévekkel előtted jár; a többiek pedig idegesítően lassú tempóban haladnak. Nem kell végighallgatnod már huszadjára a „present perfect” használati körét és képzését, de végre meg tudod érteni a folyamatos és egyszerű múlt idők közti különbséget, mert elég időt tudsz rászánni, hogy többször is átolvasd a tananyagot és annyi gyakorló feladatot csinálhatsz hozzá, amennyit csak szeretnél.

Az online tanulásnak rengeteg formája van. Már az is e-learning, ha emailben házi feladatot kapsz, de természetesen az is, ha a youtube-ról megtanulsz angolul.

És hogy mi teszi hatékonyabbá az Angol Akadémia online tanfolyamát a többi, interneten hozzáférhető tananyaghoz képest?

  • A precíz, világosan átgondolt, logikusan felépített tanterv, ami úgy van kitalálva, hogy 8 hónap alatt A2 szintről a nyelvvizsgáig tudsz eljutni heti 2-5 óra tanulással.
  • A tanulási folyamatban nem vagy magadra hagyva; tehát nem, ad-hoc feladatlapokat, magyarázatokat küldözgetünk logikátlanul. Szaktanár segíti a tanulást, aki látja, mennyi időt fektetsz a tanulásba, milyen gyorsan/lassan haladsz, válaszol a kérdéseidre és akivel heti rendszerességgel tudod a szóbeli feladatokat gyakorolni. A tanár amolyan mentor, aki közbeavatkozik, amikor kell, és virtuálisan fogja a kezed, de hagy önállóan dolgozni, ha inkább arra van igényed. Írásbeli produkcióid nem maradnak kijavítatlanul, 2-3 hetente közös „újratervezés” során beszélitek meg a tanárral a következő lépéseket.
  • A tanfolyam második részében közösen eldöntjük, hogy erősségeid alapján melyik nyelvvizsga számodra a leginkább megfelelő, hogy minél nagyon esélyed legyen sikerrel venni az akadályt. Annyi feladatlapot csinálhatsz, amennyi az idődbe belefér, és folyamatosan követheted majd, mennyit fejlődtél az előző eredményeidhez képest.
  • Végig személyes kapcsolatban maradsz munkatársainkkal és a mentor-tanárral, akik mind azon fáradoznak, hogy a tanulási folyamatban maximálisan a segítségedre legyenek, hiszen a te célod a mi célunk.

 

Ha további részleteket szeretnél megtudni, és jelentkeznél a tanfolyamra, írj az info@angolakademia.hu címre és felvesszük veled a kapcsolatot.

« Vissza az előző oldalra