info@angolakademia.hu | +36 20 358-9512
A legfontosabb tudnivalók az online tanfolyamról

A legfontosabb tudnivalók az online tanfolyamról

2019. augusztus 17. | Tanulás | Szerző: VIKI

  • Bármikor becsatlakozhatok a tanfolyamra?

Nem. A tanfolyam pontos tanterv szerint működik, csakúgy, mint egy „offline” kurzus. Ezt a tantervet több okból is fontos betartani: egyrészt így kiszámítható a haladási ütem, másrészt a többi résztvevő diákkal aktívan tudjátok egymást segíteni a tanulási folyamatban. A menet közben felmerülő kérdéseket a tanárral és egymással is meg lehet beszélni. Mindez pedig csak akkor lehetséges, ha körülbelül mindenki ugyanott tart a tanulásban.

  • Szóval akkor mindenki egyszerre és ugyanazt csinálja?

Nem. Egy-egy modul elsajátítására mindenkinek két hete van; azaz mindenki körülbelül ugyanott tart a tananyagban, de egyéni ütemben lehet azt feldolgozni. Nem kell tehát más diákokhoz alkalmazkodnod; sőt a mentor-tanárral is rugalmasan tudsz időpontokat egyeztetni a „beszélgetős” órákhoz.

  • Mi történik, ha elakadok a tanulásban?

Amint úgy érzed, nem értesz valamit, vagy segítségre lenne szükséged, többféle megoldás közül választhatsz. Ha például nem tudod egy szó helyes kiejtését, könnyen meghallgathatod egy online szótár segítségével. Ha más, komplexebb segítség kell, írhatsz emailt a
mentor-tanárnak, aki egy napon belül válaszol a kérdésedre. Üzenhetsz továbbá az online felületen vagy a Skype-on is; a válasz ugyanilyen gyorsan fog érkezni. A heti rendszeres „beszélgetős” órákon is tisztázni tudsz egy-egy fontosabb nyelvtani szabályt vagy számodra nehezebb fogalmat. És végül, de nem utolsó sorban ott van a zárt Facebook csoport, amely az előfizetők számára biztosítja, hogy biztosan minden kérdésedre választ kapj. Így lesz a tanulás teljesen egyénre szabott.

  • Mi lesz, ha túl könnyű vagy túl nehéz számomra a tananyag?

Az utóbbi eshetőséget valószínűleg eleve kizárja az előzetes szintfelmérő. Ha azonban túl könnyű lenne a tananyag, úgy tanáraink plusz feladatokkal fognak bombázni, hogy biztosan kapj olyan gyakorlatokat, amelyek a nyelvi szintednek megfelelnek és ugyanakkor kellő kihívás elé állítanak.

  • Honnan tudom, hogy a beküldött megoldásaim helyesek-e?

Minden beküldött megoldás után megjelenik a helyes válasz, de sok olyan feladat van, ahol a helyes megoldások száma szinte végtelen (ez a „gondolatkifejtős” válaszokra érvényes, ahol saját szavaiddal kell a választ megfogalmazni). Azonban nem kell aggódnod, mivel a mintaválasz(ok) alapján értékelni tudod saját megoldásodat is, miközben a mentor-tanárok is folyamatosan figyelemmel kísérik a fejlődésed, és visszajelzést adnak a beküldött megoldások minőségéről.

  • Milyen nyelvvizsgára készít fel az online tanfolyam?

A nyelvvizsga kiválasztása a kurzus második felében válik aktuálissá; amikor az általános témák után a megszerzett tudást „beélesítheted”; azaz nyelvvizsga típusfeladatokat tudsz megoldani annak függvényében, hogy melyik nyelvvizsgát preferálod. A típusfeladatok igazodnak a kiválasztott nyelvvizsga-típushoz.

  • Ez a tanfolyam érettségizők számára is ajánlott?

Igen. A tanfolyam első felének tananyagában általános témák kerültek feldolgozásra B2 szinten; a második felében pedig érettségi típusfeladatokat tudsz begyakorolni.

  • Hol lehet jelentkezni?

A szeptemberi tanfolyamra jelentkezhetsz a következő elérhetőségek bármelyikén: info@angolakademia.hu; Tel. 06.20.35.89.512 vagy Skype: Angol Akadémia. A helyek száma limitált, ezért minél hamarabb jelentkezz.

« Vissza az előző oldalra